10 Şubat 2013 Pazar

Hükümet Kadın

Dün teyzem ile beraber Hükümet Kadın'a gitme şansım oldu. Sermiyan Midyat'ın hem oynadığı, hem de yazıp yönettiği bir film. Açıkçası filmin genel değerlendirmesi benim gözümde ortalama altı ama müzikler gayet ortalama üstü.

Sermiyan Midyat daha önce bir kaç dizide ve filmde gördüğüm ancak çok dikkatimi çekmeyen bir oyuncu. Bu film ile oyunculuğunu tam anlamı ile izleme şansım oldu,  açık söylemek gerekirse pek de beğenmedim.

Filmi Demet Akbağ'ın oyunculuğu ve sempatikliği götürüyor ama estetikli burnu ve botoxları ile ne kadar Xate ana olabilmiş derseniz tartışılır :)


Filmde Mahsun Kırmızıgül filmleri ile görmeye alışkın olduğumuz bir mesaj bolluğu almış gidiyor. Darbeden, yoksulluğa, kadın haklarından çocuk gelinlere her konuya gönderme bulmamız mümkün. Ama bana göre bunların içinde hatırlanmaya değer tek bir gönderme vardı, o da filmin başında kısacık işlense de insanın aklında kalan "Hayat senden farklı olanlarla güzel." söylemiydi.

Kısacası aile bireyleri ile haftasonu izlemek için fena sayılmayacak bir film, ama daha fazlasını beklemenin bir anlamı yok.

Sevgiler!


Hediye

Hiç yorum yok: