10 Şubat 2013 Pazar

33 Varyasyon

Tiyatroya gitmeyeli uzun süre olmuştu, 33 Varyasyon'a gitmek de bunun üzerine süper oldu açıkçası! Akün'de sahnelenen Kauffman'ın oyunu tam bir şölen.

Hikaye kısaca şöyle, New York'lu ALS hastası bir müzikolog Bethoven'ın  bir valse neden 33 varyasyon yaptığını bulmak üzere Bonn'a gider, kızı ve kızının erkek arkadaşı da ilerleyen günlerde onu takip eder. Oyun hem şimdiki zamanda, hem de Bethoven'ın Almanya'sında geçmekte. 



Oyunun en güzel yanı dekoruydu. İki katlı dekora barko ile yansıtılan resimlerle bir hareket katılmıştı.  Tabii dekordan sonra en çarpıcı yanı oyunun konusuna ve adına yakışır şekilde müziğin etkileyiciliğiydi. 


Oyunculuklara gelirsek İpek Çeken'in oyunculuğu kesinlikle mükemmeldi. Zaman geçtikçe kendine ne kadar çok şey kattığını bir kez daha ispat etmiş oldu Çeken. Diğer oyunculara gelirsek uzaktan kuzenim olan sevgili Eda Aydınlı ile gurur duyduğumu da belirtmeden geçemiyeceğim. Torpil değil gerçek :)

Kısacası 33 Varyasyon bu sezon Devlet Tiyatroları'nın en iddialı oyunlarından biri. Hem görselliği, hem müziği ile iyi vakit geçirmek isteyen herkesin izlemesi gereken bir oyun. 

Sevgilerimle!

Hediye

Hiç yorum yok: